rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Orechovo-medové rezy

Medové rezy oživené orechami.

postup:

  • 1. Na cesto potrebujeme: 750g hladkej múky, 300g práškového cukru, 300g Palmarinu, 4 a ½  lyžice medu, 3 lyžice mlieka, 3 lyžičky jedlej sódy bikarbóny. Z týchto surovín urobíme cesto, rozdelíme na tri časti, 2 časti rozvaľkáme na plech, na papier na pečenie a upečieme. Tretiu časť tiež rozvaľkáme na papier a naň ešte dáme karamelovou zmes s orechmi a upečieme.

  • 2. Karamelová zmes: 120 g masla,70 g cukru krupice, 3 lyžice medu - to všetko rozohrejeme na karamel a pridáme 40 dkg vlašských orechov  v polovičkách, alebo nahrubo nasekané.

  • 3. Na krém potrebujeme: 250 ml mlieka, 1 a ½  lyžice hladkej múky, 1a ½  lyžice hrubej  múky, 10 dkg cukru práškového, 1 vanilkový cukor - uvaríme kašu, až úplne vychladne zašľaháme do toho 250 g Helie. Rezy spojujeme, na spodnú časť dáme cesto, potom krém, potom cesto s orechmi, potom opäť krém a nakoniec cesto polejeme čokoládovou polevou. Tieto rezy si pripravíme tak 1 – 2 dni dopredu, aby sa rozležali.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Orechovo-medové rezy

Medové rezy oživené orechami.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    70 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
orechy
850 g múka hladká
400 g cukor práškový
300 g Palmarín
8 lyžica med
300 ml mlieko
3 lyžička sóda bikarbóna
250 g Helia
70 g cukor krupicový
1 bal. vanilínový cukor
1,5 lyžica múka hrubá
120 g maslo
350 g orechy vlašské

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia