Ďalšia alternatíva osieho hniezda s jablkami a škoricou.
1. Z vlažného mlieka, 1 PL cukru a droždia si pripravíme kvások, ktorý necháme podkysnúť. Do misy si preosejeme múku, pridáme štipku soli, 1 vajce, olej a pripravený kvások. Dôkladne vymiesime na hladučké cesto. Dcéra podľa ktorej robím tento recept vraví, že pekáreň nie je vhodná, pretože do cesta pri miesení ide aj kúsok srdca :-). Necháme kysnúť aspoň 60 minút.
2. Cesto rozdelíme na polovicu. Každú polku vyvaľkáme na doske asi na hrúbku pol centimetra. Cesto potrieme rozpusteným maslom, posypeme dohusta škoricou a cukrom. Pridáme najemno nakrájané jablká, posekané orechy a opäť posypeme škoricou a cukrom.
3. Pokvapkáme maslom a zrolujeme. Takto vytvorený závin nakrájame na 1/2 centimetrové roládky, ktoré dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Vytvarujeme a pečieme pri teplote 170 stupňov asi 15 minút. Sú ozaj skvelé a jedna dávka nestačí :-).
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Ďalšia alternatíva osieho hniezda s jablkami a škoricou.
100 g | Palmarín |
---|---|
100 ml | Cera |
500 g | polohrubá múka |
250 ml | mlieko vlažné |
1/2 kocka | droždie |
1 ks | vajce |
150 g | cukor krupicový |
1 troška | soľ |
2 lyžica | škorica mletá |
5-6 ks | jablká |
3-4 lyžica | orechy mleté |