rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Pastiersky mäsový "koláč"

Volá sa aj "Shepherd´s Pie". Výborný ku pivu a určite sa z neho aj najete.

postup:

  • 1. Na panvici rozpálim 8ocho extra penenský olivový olej, pridám k nemu mäso. Niekoľko minút miešam, kým sa nerozpadne a zmení farbu na hnedú

  • 2. Pridám nastrúhanú mrkvu a cibuľu, cesnak, zase pár minút miešam.

  • 3. Prilejem worcester omáčku, paradajkový pretlak, červené víno, rozmarín a tymián – pár minút varím (a užívam si fantastické vône, ktoré sa v tomto momente roznášajú z panvice).

  • 4. Prilejem vývar a varím ďalších pár minút, aby som dostal nie príliš mokrú mäsovú masu

  • 5. Zemiaky uvarím, nechám trochu vychladnúť (aby sa žĺtka po primiešaní nezmenili na praženicu), roztlačím na kašu, aj s maslom, žĺtkami, parmezánom, olejom, soľou a korením.

  • 6. Do pekáča naberiem a rovnomerne rozprestriem mäso, ktoré zakryjem „prikrývkou“ so zemiakovej kaše.

  • 7. Kašu ešte posypem parmezánom, vidličkou poškrabkám a popichám povrch kaše, aby bol po pečení krajší a následne vložím do trúby na 18-20 minút, na 200°C, kým sa zemiaky a parmezán nezapečú do zlatista.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Pastiersky mäsový "koláč"

Volá sa aj "Shepherd´s Pie". Výborný ku pivu a určite sa z neho aj najete.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 25.11.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    18-20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
2 lyžica 8ocho Extra panenský olivový olej
500 g mleté mäso
1 ks cibuľa
1 ks nastrúhaná mrkva
2 ks stručiky cesnaku
1-2 lyžica worcester omáčky
1 lyžica paradajkového pretlaku
2 lyžica čerstvého tymiánu
1 ks vetvička rozmarínu
250 ml červeného vína
300 ml kuracieho vývaru
1 štipka soľ
1 štipka čierne korenie
perníčky radia