Poznáte tradičný americký koláč? Nie? Ale chceli by ste sa ho naučiť? Pripravte ho podľa tohto receptu s fotopostupom.
1. Suroviny na cesto poriadne vychladíme.
2. Cesto dáme na 1 hodinu do chladničky.
3. Broskyne nakrájame na mesiačiky, zmiešame s citrónovou šťavou, prebytočnú šťavu zlejeme. Zmiešame s ostatnými surovinami na plnku. Z cesta vyváľkame 2 kruhy. Jeden dáme do tortovej formy, dáme plnku a prikryjeme druhým kruhom. Povrch torty potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vrchný kruh narežeme v štyroch miestach.
4. Pečieme 10 minút na 220°C, potom dopečieme /asi 35 minút/ na 175°C.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Poznáte tradičný americký koláč? Nie? Ale chceli by ste sa ho naučiť? Pripravte ho podľa tohto receptu s fotopostupom.
| cest | |
|---|---|
| 250 g | tuk/1/2 živočíšny+1/2 rastlinný/ |
| 1 štipka | soľ |
| 1 lyžica | kryštalový cukor |
| 120 pohár 250 ml | studená voda |
| 350 g | múka hladká |
| 1/2 g | prášok do pečiva |
| plnka | |
|---|---|
| 1 kg | Broskyne |
| 100 g | Cukru |
| 50 g | múka hladká |
| 1 lyžička | škorica |
| 1/2 lyžička | muškátový oriešok |
| 30 pohár 250 ml | citrónová šťava |
| 20 g | maslo |
| poleva | |
|---|---|
| 1 ks | vajíčko na natieranie |