rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Perníčky

Krásne hnedé, nazdobené perníčky s vôňou škorice. Urobte si vlastné podľa fotopostupu.

postup:

  • Perníčky

    1. Vodu prevaríme a zalejeme med, aby sa rozpustil.

  • Perníčky

    2. Vajcia, vanilku a práškovýcukor vyšľaháme do peny. Sypké suroviny zmiešame a striedavo pridávame s vychladenou vodou. Potom keď je hmota spojená, na doske vypracujeme na hladko a odložíme na 6 hodín do chladu.

  • Perníčky

    3. Potom cesto po častiach vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Poukladáme na pomastený plech a upečieme.

  • Perníčky

    4. Upečené môžme ozdobiť aj s marcipánom. Preosiaty cukor zmiešame s bielkom, arómou a postrúhanou Cerou. Zhnetieme a podľa potreby prifarbíme.

  • Perníčky

    5. Alebo ozdobiť polevou. Práškový cukor preosejeme, pridáme bielok, maizenu a citronovú šťavu-podľa potreby. Dobré vyšľaháme a zdobíme.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Perníčky

Krásne hnedé, nazdobené perníčky s vôňou škorice. Urobte si vlastné podľa fotopostupu.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    12 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    12-15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
200 g med
1 ks vajcia
3 ks žĺtok
10 g salajka
150 g cukor práškový
2 dl voda horúca
2 lyžica perníkové korenie mleté - zmes
800 g múka hladká špeciál
80 g Helia (roztopená)
1 ks bielok
150 g cukor práškový
50 g Cera
2 lyžička mandľová aróma
vajce (na potretie)
cukrárenská poleva biela
150 g cukor práškový
1 ks bielok
2 lyžica škrobová múčka
pár kvapiek citrónová šťava
perníčky radia