Krásne hnedé, nazdobené perníčky s vôňou škorice. Urobte si vlastné podľa fotopostupu.
1. Vodu prevaríme a zalejeme med, aby sa rozpustil.
2. Vajcia, vanilku a práškovýcukor vyšľaháme do peny. Sypké suroviny zmiešame a striedavo pridávame s vychladenou vodou. Potom keď je hmota spojená, na doske vypracujeme na hladko a odložíme na 6 hodín do chladu.
3. Potom cesto po častiach vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Poukladáme na pomastený plech a upečieme.
4. Upečené môžme ozdobiť aj s marcipánom. Preosiaty cukor zmiešame s bielkom, arómou a postrúhanou Cerou. Zhnetieme a podľa potreby prifarbíme.
5. Alebo ozdobiť polevou. Práškový cukor preosejeme, pridáme bielok, maizenu a citronovú šťavu-podľa potreby. Dobré vyšľaháme a zdobíme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Krásne hnedé, nazdobené perníčky s vôňou škorice. Urobte si vlastné podľa fotopostupu.
200 g | med |
---|---|
1 ks | vajcia |
3 ks | žĺtok |
10 g | salajka |
150 g | cukor práškový |
2 dl | voda horúca |
2 lyžica | perníkové korenie mleté - zmes |
800 g | múka hladká špeciál |
80 g | Helia (roztopená) |
1 ks | bielok |
150 g | cukor práškový |
50 g | Cera |
2 lyžička | mandľová aróma |
vajce (na potretie) | |
cukrárenská poleva biela | |
150 g | cukor práškový |
1 ks | bielok |
2 lyžica | škrobová múčka |
pár kvapiek | citrónová šťava |