Čokoládová dobrota poteší každého člena rodiny..
1. Príprava piškótovej hmoty: 4 bielka a dve tretiny práškového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka a jednu tretinu práškového cukru vymiešame a pridáme vodu a vanilínový cukor. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku a rozpustený Palmarin. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Upečieme tenký plát pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút.
2. Čokoládu a 60 g smotany rozpustíme tak, aby nebola horúca. 250 g zvyšnej smotany vyšľaháme a obidve časti spolu spojíme.
3. Po vychladnutí piškót naplníme čokoládovým krémom a stočíme do rolády. Po stuhnutí povrch posypeme kakaovým práškom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Čokoládová dobrota poteší každého člena rodiny..
voda | |
---|---|
20 g | Palmarín |
80 g | múka polohrubá |
80 g | cukor práškový |
125 g | čokoláda horká |
10 g | vanilínový cukor |
4 ks | vajcia |
20 ml | voda |
310 ml | smotana na šľahanie 33% |