rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Piškótová torta s malinami

Jemné, vláčne piškótové cesto s kilom malín a kyslastým želé na vrchu. Zvládnete to jednoducho podľa fotopostupu.

postup:

  • Piškótová torta s malinami

    1. Príprava cesta: vymiešame 4 žĺtka s práškovým cukrom dopenista. 

  • Piškótová torta s malinami

    2. Do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy nalejeme zmes.  Zopár rozmrazených malín vložíme do cesta. Pečieme asi 30 minút na 180 °C, kým sa upečená zmes neodťahuje od formy. 

  • Piškótová torta s malinami

    3. Necháme vychladnúť vo forme na teplom mieste. Upečená zmes po vychladnutí klesne.

  • Piškótová torta s malinami

    4. Príprava tvarohovej zmesi: tvaroh rozmiešame s lyžičkou želatíny a medom. Rozotrieme na vychladnutý korpus v tortovej forme.

  • Piškótová torta s malinami

    5. Príprava malinového želé: maliny rozvaríme s kryštálovým cukrom (cukru podľa chuti), citrónovou šťavou a želatínou. Maliny pustia šťavu. Varíme len do zovretia, kým zmes začne hustnúť. Želé zmes necháme miešaním vychladnúť na izbovú teplotu. Želé scedíme tak, aby maliny mohli byť rozotrené po tvarohovej zmesi. 

  • Piškótová torta s malinami

    6. Podávame s mätou.

  • Piškótová torta s malinami

    7. Primiešame múku, kokosovú múčku, vanilkový cukor, roztopený Palmarin, vlažnú vodu, 50 ml rumu alebo mandľového likéru a prášok do pečiva. Všetko spolu riadne premiešame.

  • Piškótová torta s malinami

    8. Navrch nalejeme želé a necháme v tortovej forme stuhnúť asi 5 hodín.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Piškótová torta s malinami

Jemné, vláčne piškótové cesto s kilom malín a kyslastým želé na vrchu. Zvládnete to jednoducho podľa fotopostupu.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
250 g Palmarín
1 a 1/2 pohár 250 ml múka polohrubá
1 pohár 250 ml cukor práškový
cukor kryštálový
20 g kokos
1 ks vanilínový cukor
1 ks kypriaci prášok do pečiva
500 g tvaroh - pasírovaný
1000 g maliny
želatina
med
4 ks vajcia
120 ml voda
50 ml rum
2 ks citrón

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia