Dezert, ktorý ide ruka v ruke s horúcou kávičkou. Pomôžte si fotopostupom.
1. Pripravíme si suroviny na cesto. -400 g hladká múka špeciál -100 g práškový cukor -100 g Palmarin -1 ks žĺtko -1 ks vajce -2 PL kakao -1 čl sóda -troška mlieka -1/2 ks citrónová kôra
2. Vypracujeme cesto.
3. Rozdelíme na poly a každú polku rozvaľkáme vo veľkosti plechu. Upečieme.
4. Z mlieka a pudingov uvaríme hustý puding. Necháme za občasného miešania vychladiť.
5. Pripravíme si nálev zo silnej kávy a rumu, v ktorom budeme máčať piškóty.
6. Maslo z cukrom vyšľaháme. -200 g praškový cukor -250 g Helia
7. Spojíme s vychladnutým krémom. Vyšľaháme.
8. Krém si rozdelíme na tri časti, jednu nanesieme na plát a na to namáčané piškóty.
9. Na piškóty nanesieme plnku.
10. Piškóty znovu poukladáme a nanesieme plnku. Na plnku položíme druhý plat.
11. Na vrchný plát natrieme čokoládovú polevu a necháme stuhnúť. Je dobré, keď sa zákusok urobí večer a do rána nechá postáť. Potom teplým zubkovým nožom krájame úhľadné rezy.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Dezert, ktorý ide ruka v ruke s horúcou kávičkou. Pomôžte si fotopostupom.
400 g | múka hladká |
---|---|
300 g | cukor práškový |
100 g | Palmarín |
1 ks | vajcia |
2 lyžica | kakao |
1 troška | mlieko |
1/2 ks | citrónová kôra strúhaná |
8 dl | mlieko |
1 ks | vanilínový cukor |
3 ks | puding vanilkový |
250 ks | Helia |
2 dl | káva |
1 troška | rum |
300 g | piškóty detské |
1 ks | čokoládová poleva |