Môže sa podávať potreté džemom, medom a maslom, s bielou kávou alebo kakaom.
1. Droždie a cukor necháme nakysnúť v 1 dl mlieka. Do predhriatej múky zamiešame soľ, citrónovú kôru, kvások a v zvyšku mlieka rozšľahané vajce, rozpustený Palmarin. Vymiesime hladké cesto, necháme ho vykysnúť. Na doske vyformujeme rôzne tvary pleteného pečiva, ktoré poukladáme na pomastený plech. Pletienky potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sézamom alebo makom. Koláče necháme trochu podkysnúť a následne ich upečieme v predhriatej rúre.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Môže sa podávať potreté džemom, medom a maslom, s bielou kávou alebo kakaom.
25 g | droždie |
---|---|
100 g | cukor kryštálový |
3,5 dl | mlieko |
700 g | múka polohrubá |
2 ks | vajce |
1/2 ks | citrónová kôra strúhaná |
1/2 lyžička | soľ |
125 g | Palmarín |
sézamové semená | |
mak |