Pletenka plná chutí. Ochutnajte vlastnú a urobte si ju podľa fotoreceptu.
1. Urobíme kvások a zamiesime cesto, necháme ho vykysnúť asi hodinu a medzitým ho dvakrát premiesime, potom ho rozdelíme na 6 dielov.
2. Medzitým si urobíme plnky tak, že povaríme spolu mak (orechy), vanilínový cukor a kryštálový cukor, hrozienka, odstavíme a pridáme džem a necháme vychladnúť.
3. Každý diel vyvaľkáme natrieme plnkou a zrolujeme.
4. Upletieme vrkoč natrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 180°C cca 40-45 minút.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Pletenka plná chutí. Ochutnajte vlastnú a urobte si ju podľa fotoreceptu.
550 g | múka hladká |
---|---|
260 ml | mlieko |
100 g | Palmarín |
1 kocka | droždie |
100 g | cukor kryštálový |
1 ks | žĺtok |
štipka | soľ |
na potretie | vajce |
150 g | mak mletý |
100 g | cukor kryštálový |
2 bal. | vanilínový cukor |
100 g | ríbezľový džem |
100 ml | mlieko |
50 g | hrozienka |