Recept od najlepšej slovenskej cukrárky Jožky Zaúkolcovej
1. Šľahaná hmota s čokoládou: bielka a cukor kryštálový vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a Palmarin rozpustíme. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme čokoládu s Palmarínom, polohrubú múku s pomarančovou kôrou. Rozotrieme na 2 plechy pokryté papierom. Pri teplote 200°C upečieme, približne 10 min. Po vychladnutí rozkrojíme na polovicu, naplníme pomarančovým krémom a pomarančovou náplňou. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí potiahneme pomarančovou čokoládou a vhodne dozdobíme.
2. Pomarančový krém: z mlieka, cukru kryštálového, vanilínového a krémového prášku a žĺtka uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Zašľaháme zmäknuté maslo a Heliu. Vyšľaháme hladký krém, ktorý dochutíme rumom pomarančovým likérom.
3. Pomarančová náplň: Pomaranč olúpeme a nakrájame na malé kúsky. Spolu s džemom a šťavou krátko povaríme. Necháme vychladnúť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Recept od najlepšej slovenskej cukrárky Jožky Zaúkolcovej
Cera | |
---|---|
iná | Šľahaná hmota s čokoládou |
80 g | biela čokoláda |
30 g | cukor práškový |
80 g | Palmarín |
4 ks | vajcia |
80 g | cukor kryštálový |
80 g | múka polohrubá |
1/2 ks | pomarančová kôra |
iná | Pomarančový krém |
2,5 dl | mlieko |
30 g | Krémový prášok |
10 g | vanilínový cukor |
1 ks | žĺtok |
100 g | maslo |
100 g | Helia |
50 g | kryštalový cukor |
10 ml | Pomarančový likér |
30 g | Pomarančový sirup |
iná | Pomarančová náplň |
250 g | pomaranč |
100 g | broskyňový džem |
100 g | Šťava s pomaranča |
iná | Dohotovenie |