Jablková sezóna sa pomaly začína, tak si aj vy upečte tento lahodný zákusok, ktorý bude zaručene všetkým chutiť. Fotorecept na pudingovo jablkový koláčik.
1. Tortovú formu vyložíme alobalom, jablká umyjeme, odstránime jadierka a aj so šupkou nakrájame na stredne hrubé plátky, ktoré poukladáme na alobal.
2. Pripravíme si cesto, vajcia zmiešame s cukrom a postupne pridávame všetky suroviny okrem škoricového cukru. Cesto vylejeme na jablká a až potom posypeme škoricovým cukrom, necukríme jablká ale až cesto. Pečieme.
3. Počas pečenia z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding, do ktorého po miernom vychladnutí zamiešame Heliu a cukor. Keď je koláč upečený prevrátime ho - aby bol škoricový cukor dole. Potom pudingovým krémom potrieme vrch aj boky koláča. Posypeme čokoládovými hoblinkami a odložíme na pol hodiny do chladničky. Potom môžeme podávať.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jablková sezóna sa pomaly začína, tak si aj vy upečte tento lahodný zákusok, ktorý bude zaručene všetkým chutiť. Fotorecept na pudingovo jablkový koláčik.
cesto | |
---|---|
5 ks | vajcia |
150 g | kryštalový cukor |
150 g | polohrubá múka |
1/2 balíček | kypriaci prášok do pečiva |
1 balíček | škoricový cukor |
1 balíček | vanilínový cukor |
krém | |
---|---|
3 dl | mlieko |
150 g | kryštalový cukor |
1 ks | Zlatý klas |
150 g | Helia |
plnka | |
---|---|
4 ks | veľké jablko |