rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Punčová roláda s pomarančovým krémom

Chuťovo výrazná roláda, vhodná na každú slávnostnú príležitosť.

postup:

  • 1. Piškótová roládová hmota: vajcia s cukrom kryštálovým a vanilínovým vyšľaháme do peny, pridáme vodu. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Upečieme tenký plát pri teplote 220 °C  približne 5-7min. Po vychladnutí časť plátu odrežeme a zvyšný naplníme pomarančovým krémom, do stredu vložíme plát namočený do punčového rozvaru. Po stuhnutí polejeme čokoládou a pokrájame na jednotlivé kusy.

  • 2. Pomarančový krém: z mlieka, kryštálového cukru, vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Zašľaháme zmäknuté maslo a Heliu. Do vyšľahaného krému pridáme pomarančový likér a pomarančový sirup.

  • 3. Punčový rozvar: vodu a cukor spolu prevaríme. Necháme čiastočne vychladnúť a dochutíme rumom, punčovou arómou,  malinovým sirupom a citrónovou šťavou. 

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Punčová roláda s pomarančovým krémom

Chuťovo výrazná roláda, vhodná na každú slávnostnú príležitosť.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    7 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
4 ks vajce
80 g cukor kryštálový
80 g múka hladká
10 g vanilínový cukor
20 g voda
1,5 dl mlieko
20 g krémový prášok Zlatý klas
10 g vanilínový cukor
80 g Helia
80 g maslo
50 g cukor kryštálový
20 g Pomarančový sirup
2O g Pomarančový likér
50 g cukor kryštálový
10 ml voda
10 g rum
10 g punčová aróma
20 g Sirup malinový
1/2 citrónová šťava
100 g čokoláda horká
30 g Cera
perníčky radia