Koláč Ranná rosa je rýchly a chutný koláčik, ktorý budete robiť pravidelne ak si ho vyskúšate podľa nášho fotoreceptu.
1. Najskôr si pripravíme guľky do cesta.Zmiešame tvaroh, cukor, žĺtok a kokos. Cesto by malo byt tuhé a mali by sa nám dať tvarovať maličké guľky. Keď budú veľké budú vykúkať z cesta. Keď ich spravíme, tak ich odložíme do mraziaku na 30 minút.
2. Teraz si vymiešame palmarín s cukrom. Pridáme vajcia aj zostávajúci bielok, smotanu, mlieko múku a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame.Do vymastenej formy nalejeme polovicu cesta. Do zvyšného cesta pridáme kakao a premiešame. Vylejeme na vrch svetlého cesta . Teraz prichádzajú na rad naše primrazené gulôčky. Tie vtláčame do cesta..Pečieme v rúre 40 -45 minút pri 180°C..
3. Navrch zákusku si uvaríme puding z mlieka, žĺtka, múky a cukru.Vychladnutý krém navrstvíme na koláčik a posypeme nastrúhanou čokoládou alebo kakaom. Namiesto krému môžete vyskúšať aj pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom. Recept je na malý plech, na veľký plech treba dvojnásobnú dávku. Špajdlami som si poznačila pozíciu guličiek, krájame cez ne.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Koláč Ranná rosa je rýchly a chutný koláčik, ktorý budete robiť pravidelne ak si ho vyskúšate podľa nášho fotoreceptu.
cesto | |
---|---|
200 g | Palmarín |
150 g | cukor práškový |
3 ks | vajcia |
2 g | polohrubá múka |
200 g | smotana kyslá |
3 lyžica | mlieko |
2 lyžica | kakao |
1 ks | prášok do pečiva |
plnka | |
---|---|
2 pohár 250 ml | mlieko |
3 lyžica | hladká múka |
1 ks | žĺtok |
150 g | cukor práškový |
guľky | |
---|---|
200 pohár 250 ml | tvaroh (hrudkový) |
1 ks | žĺtok |
3 lyžica | cukor práškový |
6 lyžica | kokosová múčka |