rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Ranná rosa

Koláč Ranná rosa je rýchly a chutný koláčik, ktorý budete robiť pravidelne ak si ho vyskúšate podľa nášho fotoreceptu.

postup:

  • Ranná rosa

    1. Najskôr si pripravíme guľky do cesta.Zmiešame tvaroh, cukor, žĺtok a kokos. Cesto by malo byt tuhé a mali by sa nám dať tvarovať maličké guľky. Keď budú veľké budú vykúkať z cesta. Keď ich spravíme, tak ich odložíme do mraziaku na 30 minút.

  • Ranná rosa

    2. Teraz si vymiešame palmarín s cukrom. Pridáme vajcia aj zostávajúci bielok, smotanu, mlieko múku a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame.Do vymastenej formy nalejeme polovicu cesta. Do zvyšného cesta pridáme kakao a premiešame. Vylejeme na vrch svetlého cesta . Teraz prichádzajú na rad naše primrazené gulôčky. Tie vtláčame do cesta..Pečieme v rúre 40 -45 minút pri 180°C..

  • Ranná rosa

    3. Navrch zákusku si uvaríme puding z mlieka, žĺtka, múky a cukru.Vychladnutý krém navrstvíme na koláčik a posypeme nastrúhanou čokoládou alebo kakaom. Namiesto krému môžete vyskúšať aj pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom. Recept je na malý plech, na veľký plech treba dvojnásobnú dávku. Špajdlami som si poznačila pozíciu guličiek, krájame cez ne.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Ranná rosa

Koláč Ranná rosa je rýchly a chutný koláčik, ktorý budete robiť pravidelne ak si ho vyskúšate podľa nášho fotoreceptu.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 20.07.2014
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    20
  • Čas
    pečenia:
    40 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
cesto
200 g Palmarín
150 g cukor práškový
3 ks vajcia
2 g polohrubá múka
200 g smotana kyslá
3 lyžica mlieko
2 lyžica kakao
1 ks prášok do pečiva

Produkt v recepte:
Palmarín

plnka
2 pohár 250 ml mlieko
3 lyžica hladká múka
1 ks žĺtok
150 g cukor práškový
guľky
200 pohár 250 ml tvaroh (hrudkový)
1 ks žĺtok
3 lyžica cukor práškový
6 lyžica kokosová múčka
perníčky radia