Netradičný koláč zo zdravej rebarbory, ľahko zvládnete podľa fotopostupu.
1. Z hladkej múky, Palmarinu, žĺtka, vody a octu, vypracujeme cesto. Skladáme ho ako lístkové a necháme v chlade stáť pol hodinu.
2. Zatiaľ si pripravíme plnku. Rebarboru očistíme, nakrájame nadrobno, pridáme 1 dl vody, vanilku, cukor a dáme rozvariť. Varíme asi 10 min. Pridáme v 1 dl vody rozpustený Zlatý klas a uvaríme puding. Odstavíme.
3. Pridáme tvaroh a zamiešame.
4. Cesto rozdelíme napoly a rozvaľkáme vo veľkosti plechu. Na vymastený plech dáme jedno cesto a naň vylejeme rebarboru a rozotrieme. Na to dáme druhé cesto a popicháme vidličkou. Upečieme vo vyhriatej rúre. Vrch pocukrujeme alebo ozdobíme čokoládou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Netradičný koláč zo zdravej rebarbory, ľahko zvládnete podľa fotopostupu.
500 g | rebarbora |
---|---|
300 g | múka hladká špeciál |
250 g | Palmarín |
50 ml | voda |
1 lyžica | ocot |
1 ks | vajcia |
soľ | |
2 bal. | krémový prášok Zlatý klas |
4 lyžica | cukor kryštálový |
1 bal. | vanilínový cukor |
2 ks | tvaroh |