rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Ríbezľová záplava

Ríbezľová bomba! Úžasný ríbezľový koláč plný vitamínov a sladko-kyslej chuti.

postup:

  • 1. Ríbezle očistíme, opláchneme a necháme poriadne stiecť od vody. Do 4 žĺtkov pridáme 100 g práškového cukru, Heliu a poriadne vyšľaháme do peny. Pridáme obidve múky a 150 ml mlieka a všetko spolu vyšľaháme. Na záver primiešame pol balíčka prášku do pečiva. 

  • 2. Plech alebo formu vymažeme Cerou, posypeme trochou hrubej múky a rozotrieme naň cesto. Navrch poukladáme ríbezle a pečieme na 180°C približne 30 minút. 

  • 3. Kým sa koláč pečie, do 4 bielkov pridáme 200 g kryštálového cukru a vyšľaháme do hustej peny. 

  • 4. Skoro upečený koláč vytiahneme z rúry, nalejeme naň sneh z bielkov, rozotrieme pekne po celom obvode a dáme na pár minút dopiecť (pozor na pripálenie).

  • 5. Trošku ríbezlí na záver jemne roztlačíme vidličkou spolu s vanilkovým a práškovým cukrom a koláč nimi prizdobíme.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Ríbezľová záplava

Ríbezľová bomba! Úžasný ríbezľový koláč plný vitamínov a sladko-kyslej chuti.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
150 g Helia
135 g múka hrubá
135 g múka polohrubá
100 g cukor práškový
200 g cukor kryštálový
1/2 ks kypriaci prášok do pečiva
1/2 ks vanilínový cukor
4 ks vajcia
150 ml mlieko
ríbezle

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia