Chutné domáce rožteky s fotoreceptom, ktoré sa výborne hodia nie len na raňajky.
1. V hrnčeku som rozpustila maslo, nachystala som si Sladenku.
2. Do vandlíka som preosiala múku, premiešala som ju so soľou, uprostred som vyhĺbila jamku, do nej som dala Sladenku, namrvila som droždie, zaliala trochou vlažnej vody a nechala som vykysnúť kvások.
3. Pridala som vlažné rozpustené maslo. Zvyšnou vlažnou vodou som zamiesila pružné, vláčne a nelepivé, polotuhé cesto, ktoré som na teple nechala prikryté vykysnúť do dvojnásobného objemu - cca 1 hodinu.
4. Na pomúčenej doske som vytvarovala z vykysnutého cesta valec, ktorý som pokrájala na 10 dielov. Bez ďalšieho kysnutia som každý diel vyvaľkala do oválu so špičkou, zvinula som ho od širšej strany ku špičke a vytvarovala som rohlík. Pri práci s cestom treba stále podsypávať múkou, aby sa cesto neprilepilo na dosku.
5. Rohlíky som poukladala na plech so silikónovou podložkou (môžete použiť aj papier na pečenie) a nechala som ich ešte 20 minút podkysnúť. Nakysnuté rohlíky som potrela studeným mliekom a posypala som ich sézamom. Piekla som ich v trúbe vyhriatej na 220 stupňov 12 minút. Na spodok trúby som dala malý kastról s vriacou vodou. Upečené rohlíky som nechala vychladnúť na doske. Vychladnuté rohlíky som poukladala do košíka a podávala k raňajkám.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Chutné domáce rožteky s fotoreceptom, ktoré sa výborne hodia nie len na raňajky.
500 g | múka hladká špeciál |
---|---|
70 g | Palmarín |
250 ml | voda |
21 g | droždie |
1 lyžička | sladenka |
1 lyžička | soľ |
mlieko | |
sézamové semená |