Odvážnym šťastie praje a chutná Sacherka vyšla na prvý pokus veľmi chutne. Vyskúšajte aj vy, budete to mať podľa fotoreceptu jednoduchšie.
1. Príprava korpusu: vo vodnom kúpeli rozpustíme 125 g čokolády, pridáme Palmarin a 50 g práškového cukru. Pridáme žĺtka zo 6 vajíčok a zmiešame.
2. V čistej miske vyšľaháme do tuha bielka so 125 g cukru.
3. Obe zmesy zmiešame a pridáme múku.
4. Hmotu vylejeme do formy na pečenie (vystlanej papierom na pečenie) a dáme piecť do predhriatej rúry na 55min. pri teplote 180°C.
5. Upečený korpus necháme vychladnúť. Nožom orežeme okraje, korpus vyberieme a položíme napr. na drevenú dosku prikrytú papierom na pečenie. Korpus rozdelíme na dve polovice a do stredu dáme džem. Vrch a kraje korpusu taktiež potrieme džemom.
6. Príprava polevy: vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu (185g), pridáme vodu a práškový cukor a miešame kým sa všetko nerozpustí. Necháme trošku vychladnúť,(aby poleva nebola veľmi horúca, ale už trošku stuhnutá) a natrieme na vrch a boky korpusu. Uhladzujeme nožom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Odvážnym šťastie praje a chutná Sacherka vyšla na prvý pokus veľmi chutne. Vyskúšajte aj vy, budete to mať podľa fotoreceptu jednoduchšie.
300 g | čokoláda tmavá |
---|---|
125 g | Palmarín |
6 ks | vajcia |
425 g | cukor práškový |
250 g | múka hladká |
1/2 šálka | voda |