Chrumkavé sadlovníky s orechovou, makovou alebo lekvárovou plnkou. Môžete skúsiť aj kôprovo-syrovú plnku. Určite vám budú chutiť. Sú jednoduché, zasýtia aj potešia.
1. Zamiešame si zvlášť prvé cesto (hladká múka a sádlo) a potom druhé cesto. Druhé cesto si rozvaľkáme na múkou posypanej doske na plát a natrieme naň prvé cesto. Preložíme ho ako obálku a zakryté s utierkou necháme stáť 1/2 hod. Toto prekladanie opakujeme dva krát po polhodine. Potom natenko cesto rozvaľkáme a vykrajujeme menšie štvorčeky, ktoré plníme buď orechovou, makovou alebo lekvárovou plnkou do stredu a v strede preložíme kraje cesta cez plnku. Ukladáme na plech a potierame vajíčkom. Pečieme asi 30 min. pri 180 stupňoch v rúre. Upečené koláčiky ešte teplé obalíme v práškovom cukre s vanilkou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Chrumkavé sadlovníky s orechovou, makovou alebo lekvárovou plnkou. Môžete skúsiť aj kôprovo-syrovú plnku. Určite vám budú chutiť. Sú jednoduché, zasýtia aj potešia.
200 g | múka hladká |
---|---|
300 g | sádla |
250 g | múka hladká |
1 ks | vajce |
2 lyžica | Palmarín |
1 lyžička | ocot |
1/2 lyžička | soľ |
1 troška | voda |