rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Škoricovo-čokoládové košíčky

Existuje nespočetné množstvo receptov na košíčky a takisto rôzne náplne, ale táto kombinácia u mňa vyhráva :)

postup:

  • 1. Múku zmiešame s práškovým cukrom a 1 balíčkom vanilkového cukru. Pridáme nastrúhaný Palmarin a vaječný žĺtok a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Do jednej časti prisypeme kakao a dobre premiešame. Do druhej časti pridáme škoricu. Cestom naplníme formičky, ktoré si vopred dôkladne vymažeme maslom a vymúčime. Pečieme 15 minút v predhriatej rúre na 170°C.

  • 2. Košíčky necháme mierne vychladnúť a až potom vyklopíme z formičiek. Vychladnuté košíčky plníme krémom. Ten si pripravíme zo smotany na šľahanie, jemného tvarohu, kryštálového cukru a 2 balíčkov vanilkového cukru. Všetky tieto ingrediencie vymiešame ručným šľahačom do tuha. Nakoniec košíčky ozdobíme ovocím.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Škoricovo-čokoládové košíčky

Existuje nespočetné množstvo receptov na košíčky a takisto rôzne náplne, ale táto kombinácia u mňa vyhráva :)

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 23.11.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    24
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
140 g Palmarín
200 g hladká múka
70 g cukor práškový
1 ks žĺtok
3 ks vanilkový cukor
1 lyžica kakao
1 lyžička škorica mletá
250 ml smotana na šľahanie 33%
250 g jemný tvaroh
1,5 lyžica cukor kryštálový
1 hrsť ovocie rôzneho druhu

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia