Úžasne rozvonia vašu domácnosť a poteší malých maškrtníkov. Upečte si škoricového barančeka podľa fotopostupu a dorobte mu kučierky podľa seba.
1. Múku preosejeme z mlieka droždia a cukru si pripravíme kvások, ktorý vlejeme do múky. Pridáme sladkú smotanu a celé vajíčko a vymiešame hladké cesto, ktoré necháme pekne v teple nakysnúť. Po nakysnutí doň jemne vtlačíme dlaň čím vytlačíme bublinky z cesta.
2. Pripravíme si surovinky na plnku. t.j. rozpustíme Palmarín, scedíme namočené hrozienka a kto má chuť pripraví si aj strúhaný kokos alebo mleté orechy.
3. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na cca 0,5 mm. Povrch potrieme roztopeným Palmarínom, posypeme škoricou (škoricovým cukrom) a primerane trstinovým cukrom. Poprášime kakaom a posypeme hrozienkami. Stočíme opatrne do roládky, tak aby nám plnka nevytiekla a z cesta krájame asi tak 1 cm kolieska, ktoré zo spodnej časti ponoríme do múky a kladieme na vymastený plech. Z cesta si necháme začiatok a koniec roládky ktoré nám budú slúžiť ako základ na nožičky a hlavičku barančeka. Roládky nekladieme príliš blízko seba, aby malo cesto pri pečení priestor na kysnutie.
4. Necháme ešte 10 minút kysnúť a šup plech do rúry na 180°C, tak 20-30 minút. Pečieme do zlatohneda. Počas pečenia si v 50 ml vody rozmiešame približne 2 polievkové lyžice cukru a počkáme, kým sa nám baranček neupečie. Hneď po vybratí plechu z trúby každú roládku potrieme pripraveným cukrovým roztokom aj viackrát. Tým je koláčik šťavnatejší.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Úžasne rozvonia vašu domácnosť a poteší malých maškrtníkov. Upečte si škoricového barančeka podľa fotopostupu a dorobte mu kučierky podľa seba.
250 g | múka polohrubá |
---|---|
250 g | múka hladká |
42 g | kvasnice |
1 ks | vajce |
3 lyžica | cukor kryštálový |
150 ml | mlieko |
200 ml | smotana na šľahanie 33% |
250 g | Palmarín |
hrozienka | |
kakao | |
škorica mletá | |
50 ml | voda |