rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Škoricový baranček

Úžasne rozvonia vašu domácnosť a poteší malých maškrtníkov. Upečte si škoricového barančeka podľa fotopostupu a dorobte mu kučierky podľa seba.

postup:

  • Škoricový baranček

    1. Múku preosejeme z mlieka droždia a cukru si pripravíme kvások, ktorý vlejeme do múky. Pridáme sladkú smotanu a celé vajíčko a vymiešame hladké cesto, ktoré necháme pekne v teple nakysnúť. Po nakysnutí doň jemne vtlačíme dlaň čím vytlačíme bublinky z cesta.

  • Škoricový baranček

    2. Pripravíme si surovinky na plnku. t.j. rozpustíme Palmarín, scedíme namočené hrozienka a kto má chuť pripraví si aj strúhaný kokos alebo mleté orechy.

  • Škoricový baranček

    3. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na cca 0,5 mm. Povrch potrieme roztopeným Palmarínom, posypeme škoricou (škoricovým cukrom) a primerane trstinovým cukrom. Poprášime kakaom a posypeme hrozienkami. Stočíme opatrne do roládky, tak aby nám plnka nevytiekla a z cesta krájame asi tak 1 cm kolieska, ktoré zo spodnej časti ponoríme do múky a kladieme na vymastený plech. Z cesta si necháme začiatok a koniec roládky ktoré nám budú slúžiť ako základ na nožičky a hlavičku barančeka. Roládky nekladieme príliš blízko seba, aby malo cesto pri pečení priestor na kysnutie.

  • Škoricový baranček

    4. Necháme ešte 10 minút kysnúť a šup plech do rúry na 180°C, tak 20-30 minút. Pečieme do zlatohneda. Počas pečenia si v 50 ml vody rozmiešame približne 2 polievkové lyžice cukru a počkáme, kým sa nám baranček neupečie. Hneď po vybratí plechu z trúby každú roládku potrieme pripraveným cukrovým roztokom aj viackrát. Tým je koláčik šťavnatejší.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Škoricový baranček

Úžasne rozvonia vašu domácnosť a poteší malých maškrtníkov. Upečte si škoricového barančeka podľa fotopostupu a dorobte mu kučierky podľa seba.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    180 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    25 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
250 g múka polohrubá
250 g múka hladká
42 g kvasnice
1 ks vajce
3 lyžica cukor kryštálový
150 ml mlieko
200 ml smotana na šľahanie 33%
250 g Palmarín
hrozienka
kakao
škorica mletá
50 ml voda
perníčky radia