Výborná šťavnatá štrúdľa, bohatá na obsah.
1. Príprava cesta na štrúdľu: zo šľahačkovej smotany, múky a štipky soli vypracujeme cesto a necháme ho chvíľku odpočívať. Medzitým si urobíme plnky.
2. Príprava jednej plnky: zomletý mak pomiešame so 100 g práškového cukru a višňami alebo čerešňami.
3. Príprava druhej plnky: pomleté orechy pomiešame so 100 g práškového cukru a strúhanými jablkami.
4. Podľa veľkosti štrúdle (teda aký máme plech) si rozdelíme cesto na 2 časti, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Jedno rozvaľkané cesto potrieme rozpusteným Palmarinom a posypeme makom bez cukru. Navrch cesta uložíme makovú plnku a zavinieme.
5. Druhé rozvaľkané cesto potrieme tiež rozpusteným Palmarinom a posypeme čistými pomletými orechmi. Uložíme orechovú plnku a zavinieme.
6. Presunieme obe štrúdle na plech vymastený Palmarinom a vrch potrieme rozpusteným Palmarinom. Dáme piecť do rúry na 180 °C zhruba 20 minút.
7. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Výborná šťavnatá štrúdľa, bohatá na obsah.
60 g | Palmarín |
---|---|
300 g | múka hladká špeciál |
200 g | cukor práškový |
1 ks | smotana na šľahanie 33% |
250 g | orechy mleté |
1 bal. | mak mletý |
višne | |
2 ks | jablká |
soľ |