rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Šľahačková štrúdľa

Výborná šťavnatá štrúdľa, bohatá na obsah.

postup:

  • 1. Príprava cesta na štrúdľu: zo šľahačkovej smotany, múky a štipky soli vypracujeme cesto a necháme ho chvíľku odpočívať. Medzitým si urobíme plnky.

  • 2. Príprava jednej plnky: zomletý mak pomiešame so 100 g práškového cukru a višňami alebo čerešňami.

  • 3. Príprava druhej plnky: pomleté orechy pomiešame so 100 g práškového cukru a strúhanými jablkami.

  • 4. Podľa veľkosti štrúdle (teda aký máme plech) si rozdelíme cesto na 2 časti, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Jedno rozvaľkané cesto potrieme rozpusteným Palmarinom a posypeme makom bez cukru. Navrch cesta uložíme makovú plnku a zavinieme. 

  • 5. Druhé rozvaľkané cesto potrieme tiež rozpusteným Palmarinom a posypeme čistými pomletými orechmi. Uložíme orechovú plnku a zavinieme. 

  • 6. Presunieme obe štrúdle na plech vymastený Palmarinom a vrch potrieme rozpusteným Palmarinom. Dáme piecť do rúry na 180 °C zhruba 20 minút. 

  • 7. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Šľahačková štrúdľa

Výborná šťavnatá štrúdľa, bohatá na obsah.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
60 g Palmarín
300 g múka hladká špeciál
200 g cukor práškový
1 ks smotana na šľahanie 33%
250 g orechy mleté
1 bal. mak mletý
višne
2 ks jablká
soľ

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia