rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Veľkonočný veniec

Vanilková plnka s Palmarinom robí veniec šťavnatý. Urobte si veľkonočnú atmosféru doma a upečte si veľkonočný veniec podľa fotopostupu.

postup:

  • Veľkonočný veniec

    1. Zo surovín vymieste vláčne cesto a nechajte prikryté v teple 30 minút kysnúť. Cesto rozdeľte na 4 rovnaké diely.  Tri z nich vyvaľkajte na tenký, dlhý plát. Roztopte 60g Palmarinu a zmiešajte ho s vanilkovým cukrom. Takmer celú plnku potom rozotrite na vyvaľkané pláty a samostatne ich zrolujte. Zapleťte z nich vrkoč, stočte a preneste ho na plech.

  • Veľkonočný veniec

    2. Posledný diel cesta rozdeľte na 4 rovnaké diely a vytvarujte z nich krúžky na vrch venca. Do nich po upečení môžete vložiť veľkonočné vajíčka, alebo inú ozdobu. Veniec prikryte a nechajte ďalších 20 minút kysnúť. Do zvyšku plnky zamiešajte lyžicu mlieka a potrite nim pred pečením veniec. Je ťažké odolať a nezjesť ho hneď, preto doporučujem upiecť  2, jeden vám potom možno zostane na pohostenie pre šibačov.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Veľkonočný veniec

Vanilková plnka s Palmarinom robí veniec šťavnatý. Urobte si veľkonočnú atmosféru doma a upečte si veľkonočný veniec podľa fotopostupu.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    25 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
500 g múka hladká
250 ml mlieko
60 g Palmarín
2 ks vajce
1 kocka droždie
60 g cukor
60 g Palmarín
2 bal. vanilínový cukor
1 lyžica mlieko
perníčky radia