Vanilková plnka s Palmarinom robí veniec šťavnatý. Urobte si veľkonočnú atmosféru doma a upečte si veľkonočný veniec podľa fotopostupu.
1. Zo surovín vymieste vláčne cesto a nechajte prikryté v teple 30 minút kysnúť. Cesto rozdeľte na 4 rovnaké diely. Tri z nich vyvaľkajte na tenký, dlhý plát. Roztopte 60g Palmarinu a zmiešajte ho s vanilkovým cukrom. Takmer celú plnku potom rozotrite na vyvaľkané pláty a samostatne ich zrolujte. Zapleťte z nich vrkoč, stočte a preneste ho na plech.
2. Posledný diel cesta rozdeľte na 4 rovnaké diely a vytvarujte z nich krúžky na vrch venca. Do nich po upečení môžete vložiť veľkonočné vajíčka, alebo inú ozdobu. Veniec prikryte a nechajte ďalších 20 minút kysnúť. Do zvyšku plnky zamiešajte lyžicu mlieka a potrite nim pred pečením veniec. Je ťažké odolať a nezjesť ho hneď, preto doporučujem upiecť 2, jeden vám potom možno zostane na pohostenie pre šibačov.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Vanilková plnka s Palmarinom robí veniec šťavnatý. Urobte si veľkonočnú atmosféru doma a upečte si veľkonočný veniec podľa fotopostupu.
500 g | múka hladká |
---|---|
250 ml | mlieko |
60 g | Palmarín |
2 ks | vajce |
1 kocka | droždie |
60 g | cukor |
60 g | Palmarín |
2 bal. | vanilínový cukor |
1 lyžica | mlieko |