rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Štedrý ovocný koláč s posýpkou

Pozrite sa ako u nás robíme kysnutý koláč s mrveničkou. Nesmie chýbať na vianočnom stole.

postup:

  • Štedrý ovocný koláč s posýpkou

    1. Pripravíme si suroviny na cesto. Palmarin roztopíme, pridáme do preosiatej múky, pridáme vlažné mlieko, vajcia, soľ, cukor a droždie.

  • Štedrý ovocný koláč s posýpkou

    2. Cesto vypracujeme do hladka a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  • Štedrý ovocný koláč s posýpkou

    3. Po vykysnutí cesto na pomúčenej doske vyváľame a rozdelíme na poly. Tak isto si treba rozdeliť aj plnku na polovicu. Z tohoto množstva nám vyjdu dva plechy.

  • Štedrý ovocný koláč s posýpkou

    4. Potom cestá vyvaľkáme vo veľkosti plechu a dáme na vymastený plech. Na cesto nastrúhame (na uhorkovom strúhadle) očistené jablka a rozložíme na celé cesto. Posypeme škoricovým  a vanilkovým cukrom.

  • Štedrý ovocný koláč s posýpkou

    5. Na to potom dáme hrozienka, ktoré sme si dopredu namočili v rume. (Hrozienka si treba namočiť hned ako zapravíme na cesto, aby nabutnali a napili sa .Potom ich treba zmiešať s pomletými orechami, aby sa orechy obalili na hrozienka  a tak rozložiť na koláč).

  • Štedrý ovocný koláč s posýpkou

    6. Na to potom rozštvrťkujeme slivky a rozsypeme ríbezle.

  • Štedrý ovocný koláč s posýpkou

    7. Urobíme posýpku tak, že Palmarin z múkou a cukrom rozmrvíme.

  • Štedrý ovocný koláč s posýpkou

    8. Posypeme koláč. Posýpku si tak isto rozdelíme na polovicu.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Štedrý ovocný koláč s posýpkou

Pozrite sa ako u nás robíme kysnutý koláč s mrveničkou. Nesmie chýbať na vianočnom stole.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    40 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15-20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
500 g múka polohrubá
250 g mlieko vlažné
60 g Palmarín roztopený
2 ks vajcia
2 lyžička soľ
1 lyžica cukor kryštálový
1 bal. droždie (sušené)
1 ks slivkový kompót
4 ks jablká
ríbezle
50 g hrozienka
50 g orechy mleté
2 bal. cukor škoricový
2 bal. cukor vanilkový
na namáčanie hrozien rum
50 g Palmarín
2 lyžica cukor práškový
1 bal. cukor vanilkový
4 - 5 lyžica múka hrubá
perníčky radia