Typické vianočné nepečené čokoládové šuhajdy, bez nich by ani neboli Vianoce.
1. Ako prvú si nachystáme plnku - do hrnca dáme mlieko s cukrom, pridáme Heliu. Po zovretí vypneme a vsypeme mleté orechy a rum . Prikryjeme a necháme orechy spariť.
2. Nachystáme si papierové košíčky, mne z uvedených surovín vyšlo cca 40 košíčkov o priemere 4cm.
3. Nad hrniec s vodou si dáme misku, v ktorej máme nalámanú čokoládu a Ceru, nad parou celú hmotu za občasného miešania roztopíme.
4. Tak a môžeme ísť na to :): na dno každého košíčka dáme trošku čokoládovej plnky, keď máme košíčky naplnené, dáme ich nachvíľku do chladu nech čokoláda trošku stuhne. Na túto vrstvu dáme lyžičku orechovej plnky a opäť vrstvu čokoládovej plnky. Necháme na chladnom mieste a keď je už čokoláda skoro úplne tuhá vrch ozdobíme lentilkou, orieškom, kúskom čokolády alebo rôznym iným zdobeníčkom podľa fantázie. Odporúčam hotové šuhajdy dobre skryť, aby vydržali do Vianoc :). Dobrú chuť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Typické vianočné nepečené čokoládové šuhajdy, bez nich by ani neboli Vianoce.