rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Šuhajdy

Typické vianočné nepečené čokoládové šuhajdy, bez nich by ani neboli Vianoce.

postup:

  • Šuhajdy

    1. Ako prvú si nachystáme plnku - do hrnca dáme mlieko s cukrom, pridáme Heliu. Po zovretí vypneme a vsypeme mleté orechy a rum . Prikryjeme a necháme orechy spariť.

  • Šuhajdy

    2. Nachystáme si papierové košíčky, mne z uvedených surovín vyšlo cca 40 košíčkov o priemere 4cm.

  • 3. Nad hrniec s vodou si dáme misku, v ktorej máme nalámanú čokoládu a Ceru, nad parou celú hmotu za občasného miešania roztopíme.

  • Šuhajdy

    4. Tak a môžeme ísť na to :): na dno každého košíčka dáme trošku čokoládovej plnky, keď máme košíčky naplnené, dáme ich nachvíľku do chladu nech čokoláda trošku stuhne. Na túto vrstvu dáme lyžičku orechovej plnky a opäť vrstvu čokoládovej plnky. Necháme na chladnom mieste a keď je už čokoláda skoro úplne tuhá vrch ozdobíme lentilkou, orieškom, kúskom čokolády alebo rôznym iným zdobeníčkom podľa fantázie. Odporúčam hotové šuhajdy dobre skryť, aby vydržali do Vianoc :). Dobrú chuť.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Šuhajdy

Typické vianočné nepečené čokoládové šuhajdy, bez nich by ani neboli Vianoce.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 14.12.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    -
  • Počet
    porcií:
    cca 40ks
  • Čas
    pečenia:
    -
  • Teplota
    pečenia:
    -
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
100 g Helia
125 g Cera
300 g čokoláda na varenie
125 g Cera
1 dl mlieko
150 g kryštalový cukor
120-150 g mleté orechy
100 g Helia
0,5 dl rum

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia