Rýchle a jednoduché pagáče.
1. Zmiešame múku, kyslú smotanu, Palmarin, kávovu lyžičku soli, 100 g strúhaného syru a 2 kávové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva. Cesto odložíme na 2 hodiny do chladničky.
2. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrajujeme malé pagáčiky a ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie.
3. Vrch každého pagáčika potrieme vajíčkom, posypeme buď strúhaným syrom, rascou alebo soľou. Pečieme okolo 20 minút pri 180-200 stupňov.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Rýchle a jednoduché pagáče.
250 g | Palmarín |
---|---|
350 g | múka polohrubá |
1 ks | smotana kyslá |
2 lyžička | kypriaci prášok do pečiva |
rasca celá | |
150 g | syr tvrdý |
1 ks | vajcia |
1 lyžička | soľ |