Prineste si kúsok Talianska priamo do vašej kuchyne...
1. Droždie rozpustíme v 350 ml vlažnej vody, pridáme 500 g múky a polievkovú lyžicu soli. Vypracujeme cesto. Cesto má byť trochu redšie, potom je focaccia mäkšia, nadýchanejšia. Necháme ho vykysnúť, kým zväčší svoj objem asi dvakrát.
2. Medzitým dobre ponatierame plech olivovým olejom a pofrkáme pár kvapkami vody.
3. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme okrúhle koláčiky.
4. Niekoľko koláčikov uložíme na plech bez ďalších prísad. Tie ešte natrieme na povrchu olivovým olejom a znovu pofrkáme kvapkami vody. Bez tej vody by boli koláčiky na povrchu príliš chrumkavé. Po vrchu mierne posolíme.
5. Na zvyšné koláčiky natrieme paradajky, posypeme bazalkou a navrch položíme plátok mozzarelly. Povrchu mierne posolíme.
6. Pečieme pri 200°C, kým chytia žltkasto-hnedastú farbu. Ak nemáme čas robiť okrúhle koláčiky, cesto môžeme tiež upiecť na plechu vkuse.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Prineste si kúsok Talianska priamo do vašej kuchyne...
500 g | múka hladká |
---|---|
1 kocka | droždie |
olej olivový | |
paradajky v konzerve lúpané | |
mozzarella | |
bazalka | |
1 lyžica | soľ |
350 ml | voda |