rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Talianska focaccia biela a červená

Prineste si kúsok Talianska priamo do vašej kuchyne...

postup:

  • 1. Droždie rozpustíme v 350 ml vlažnej vody, pridáme 500 g múky a polievkovú lyžicu soli. Vypracujeme cesto. Cesto má byť trochu redšie, potom je focaccia mäkšia, nadýchanejšia. Necháme ho vykysnúť, kým zväčší svoj objem asi dvakrát.

  • 2. Medzitým dobre ponatierame plech olivovým olejom a pofrkáme pár kvapkami vody.

  • 3. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme okrúhle koláčiky.

  • 4. Niekoľko koláčikov uložíme na plech bez ďalších prísad. Tie ešte natrieme na povrchu olivovým olejom a znovu pofrkáme kvapkami vody. Bez tej vody by boli koláčiky na povrchu príliš chrumkavé. Po vrchu mierne posolíme.

  • 5. Na zvyšné koláčiky natrieme paradajky, posypeme bazalkou a navrch položíme plátok mozzarelly. Povrchu mierne posolíme. 

  • 6. Pečieme pri 200°C, kým chytia žltkasto-hnedastú farbu. Ak nemáme čas robiť okrúhle koláčiky, cesto môžeme tiež upiecť na plechu vkuse.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Talianska focaccia biela a červená

Prineste si kúsok Talianska priamo do vašej kuchyne...

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 - 15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
500 g múka hladká
1 kocka droždie
olej olivový
paradajky v konzerve lúpané
mozzarella
bazalka
1 lyžica soľ
350 ml voda
perníčky radia