Rýchly a lahodný dezert plný jemného krému mascarpone..
1. Uvaríme si veľmi silnú kávu, ktorú necháme vychladnúť a do vychladnutej prilejeme rum.
2. 500 g mascarpone vymiešame so 6 lyžicami cukru, pridáme 2 vanilínové cukre. Vo zvlášť nádobe vyšľaháme šľahačky so stužovačom do šľahačky a spojíme s mascarponovou hmotou.
3. Piškóty namáčame do vychladnutej kávy a ukladáme do tortovej formy. Piškóty potrieme krémom a uložíme ďalšiu vrstvu piškót a zasa krém. Vrch posypeme nahrubo kakaom.
4. Necháme stuhnúť minimálne 5 hodín.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Rýchly a lahodný dezert plný jemného krému mascarpone..
500 g | mascarpone |
---|---|
2 ks | smotana na šľahanie 33% |
6 lyžica | cukor práškový |
2 ks | vanilínový cukor |
1 ks | šľahačkový stužovač |
2 balíček | piškóty ploché s cukrovou polevou |
káva | |
50 ml | rum |