Jeden z tradičných receptov, ktoré pripomínajú detstvo.
1. Urobíme kvások. Spracujeme cesto (miesime minimálne 20 minút). Rozdelíme na časti, ktoré vyvaľkáme a tie delíme na trojuholníky. Naplníme a necháme 20 minút podkysnúť na plechu. Pečieme do ružova. Rožteky môžete naplniť aj lekvárom alebo nutelou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jeden z tradičných receptov, ktoré pripomínajú detstvo.
500 g | múka polohrubá |
---|---|
40 g | droždie |
2 ks | žĺtok |
2 lyžica | cukor kryštálový |
1/4 liter | mlieko |
1/2 bal. | prášok do pečiva |
2 dl | olej |
štipka | soľ |
orechy mleté | |
mak | |
tvaroh | |
cukor práškový |