rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Tvarohovo jahodová torta

V čase jahodovej sezóny sa môžete potešiť touto lahodnou tortou, z ktorej budete vy aj vaša rodina určite nadšení.

postup:

  • 1. Príprava čokoládového korpusu: 40 g bielej čokolády rozpustíme, pridáme Palmarin, 13 g práškového cukru a vymiešame. Prilejeme 3 žĺtka a vymiešame do peny. Nakoniec pridáme polohrubú múku a tuhý sneh vyšľahaný z 3 bielok a 40 g kryštálového cukru. Zmes vložíme do tortovej formy. Pri nižšej teplote približne 160 - 180 °C pečieme 20 - 30 minút.

  • 2. Príprava tvarohovej náplne: tvaroh, jogurt, vanilínový cukor a 50 g práškového cukru rozmiešame, pridáme vyšľahanú smotanu. Hmotu rozdelíme na dve časti. Jahodovú dreň a 100 ml vody prevaríme. 20 g želatíny namočíme do studenej vody a vmiešame do prevarenej jahodovej drene. Pozor už nevaríme! Polovicu jahodového želé necháme stuhnúť v menšej okrúhlej forme. Zvyšnú polovicu necháme vychladnúť a studenú vlejeme do tvarohovo smotanovej náplne. 

  • 3. Príprava jahodovej želé polevy na vrch torty: 100 ml vody a 30 g jahodového džemu prevaríme a primiešame 4 g želatíny, ktorá bola predtým namočená v studenej vode.

  • 4. Tortový korpus rozkrojíme na polovicu, priložíme formu, po okraji poukladáme rozkrojené jahody. Rozotrieme tvarohovú náplň, priložíme stuhnuté samotné jahodové želé a dáme ďalšiu vrstvu tvarohovej náplne. Na to položíme druhú polovicu korpusu a vrch zarovnáme ďalšou vrstvou jahodovo tvarohovej náplne. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí povrch polejeme jahodovou želé polevou a dozdobíme jahodami a čokoládou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Tvarohovo jahodová torta

V čase jahodovej sezóny sa môžete potešiť touto lahodnou tortou, z ktorej budete vy aj vaša rodina určite nadšení.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 - 30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
40 g Palmarín
40 g múka polohrubá
40 g cukor kryštálový
63 g cukor práškový
250 g smotana na šľahanie 33%
250 g tvaroh - pasírovaný
40 g čokoláda biela
125 g jogurt biely
20 g želatina plátková
25 g vanilínový cukor
250 g jahodová pasta (alebo rozmixované prevarené jahody)
250 g jahody - čerstvé
30 g jahodový džem
3 ks vajcia
200 ml voda

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia