rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Tvarohový koláčik s horúcim ovocím

Ak máte radi tvaroh vyskúšajte upiecť tento koláč, jeho chuť naozaj stojí za to...

postup:

  • 1. Príprava cesta: z múky, 80 g Helie, 60 g práškového cukru, 1 vanilínového cukru, 1 vajíčka a štipky soli umiesime cesto, ktoré dáme na chvíľu schladiť do chladničky. 

  • 2. Príprava plnky: vymiešame spolu 500 g tvarohu, 180 g práškového cukru, 2 ks vanilínového cukru, 1 vanilkový puding (alebo Zlatý klas), Palmarin, 250 ml mlieka, 1 lyžica rumu alebo troška rumovej esencie, 2 vajcia a trošku citrónovej kôry. Môžeme miešať mixérom s metličkami ale aj ponorným mixérom, lebo plnka je riedka. 

  • 3. Schladené cesto vyvaľkáme na veľkosť formy a vložíme do vymastenej formy a aj boky vystelieme cestom.

  • 4. Plnku vylejeme na cesto a pečieme vo vyhriatej rúre približne 70 minút, kým plnka nestuhne. 

  • 5. Po upečení vrch vhodne dozdobíme ovocím a šľahačkou a podávame. Ovocnú polevu môžeme urobiť zohriatím zaváraného kompótu (napr. čučoriedky, jahody...) s troškou solamylu, aby vznikla poloriedka kašička. 

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Tvarohový koláčik s horúcim ovocím

Ak máte radi tvaroh vyskúšajte upiecť tento koláč, jeho chuť naozaj stojí za to...

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    70 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
80 g Helia
120 g Palmarín
200 g múka hladká
240 g cukor práškový
500 g tvaroh - pasírovaný
3 ks vanilínový cukor
1 ks puding vanilkový
1/2 ks citrón
250 ml mlieko
1 lyžica rum
3 ks vajcia
štipka soľ

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia