Koláčik nie je presladený, príprava je jednoduchá a obyčajne sa zje na posedenie.
1. Cesto: zmiešame polohrubú múku s Palmarinom, pridáme 150g práškového cukru 1 celé vajce, vaječný žĺtok a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a položíme ho na plech.
2. Plnka: v miske rozšľaháme tvaroh, mlieko, 150g práškového cukru, vanilkový cukor, Zlatý klas, 1 vajce, 3 vaječné žĺtka, 1 dcl oleja. Plnku vylejeme na pripravené cesto. Plnka vyzerá byť riedka, ale pri pečení zhustne. Koláčik vložíme do rúry a pečieme pri 180 °C cca 20 - 25 minút a 5 minút pred dopečením natrieme na koláčik zvyšné bielka, ktoré si vyšľaháme so 100g práškového cukru a necháme dopiecť. V lete môžeme pridať do plnky sezónne ovocie.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Koláčik nie je presladený, príprava je jednoduchá a obyčajne sa zje na posedenie.
300 g | múka polohrubá |
---|---|
150 g | cukor práškový |
150 g | Palmarín |
1 ks | vajce |
1 ks | žĺtok |
500 g | tvaroh |
150 g | cukor práškový |
1/2 liter | mlieko |
1 dl | olej |
vanilínový cukor | |
1 ks | vajce |
4 ks | žĺtok |
100 g | cukor práškový |