rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Tvarohový krémeš

Koláčik nie je presladený, príprava je jednoduchá a obyčajne sa zje na posedenie.

postup:

  • 1. Cesto: zmiešame polohrubú múku s Palmarinom, pridáme 150g práškového cukru 1 celé vajce, vaječný žĺtok a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a položíme ho na plech.

  • 2. Plnka: v miske rozšľaháme tvaroh, mlieko, 150g práškového cukru, vanilkový cukor, Zlatý klas, 1 vajce, 3 vaječné žĺtka, 1 dcl oleja. Plnku vylejeme na pripravené cesto. Plnka vyzerá byť riedka, ale pri pečení zhustne. Koláčik vložíme do rúry a pečieme pri 180 °C cca 20 - 25 minút a 5 minút pred dopečením natrieme na koláčik zvyšné bielka, ktoré si vyšľaháme so 100g práškového cukru a necháme dopiecť. V lete môžeme pridať do plnky sezónne ovocie.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Tvarohový krémeš

Koláčik nie je presladený, príprava je jednoduchá a obyčajne sa zje na posedenie.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    10 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    25 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
300 g múka polohrubá
150 g cukor práškový
150 g Palmarín
1 ks vajce
1 ks žĺtok
500 g tvaroh
150 g cukor práškový
1/2 liter mlieko
1 dl olej
vanilínový cukor
1 ks vajce
4 ks žĺtok
100 g cukor práškový
perníčky radia