Tento koláč je výborný čerstvý ale aj keď pár dní odstojí.
1. Príprava cesta: do misky dáme múku, 150 g práškového cukru, Palmarin, prášok do pečiva, 2 - 3 lyžice kakaa, 2 vajcia a kávovú lyžičku mletej škorice. Všetky suroviny zamiesime na hladké cesto. Ak sa mrví, pridáme trošku mlieka alebo tuku. Cesto rozdelíme na 2 časti a odložíme do chladničky stuhnúť zhruba na pol hodinu.
2. Príprava plnky: zmiešame tvaroh, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 4 žĺtka, nastrúhanú citrónovú kôru. Kto má rád môže pridať aj hrozienka, ktoré sa najskôr namočia v horúcej vode a škoricu podľa chuti. Všetky suroviny spolu zmiešame, pridáme tuhý sneh vyšľahaný zo 4 bielkov.
3. Plech si vytrieme Cerou a vysypeme múkou. Na slzičkovom strúhadle nastrúhame prvú polovicu cesta rovnomerne na celý plech. Na cesto vylejeme tvarohovú plnku, a na ňu opäť rovnomerne nastrúhame druhú polovicu cesta.
4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C približne 30 minút.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Tento koláč je výborný čerstvý ale aj keď pár dní odstojí.
200 g | Palmarín |
---|---|
450 g | múka hladká |
150 g | cukor práškový |
200 g | cukor kryštálový |
750 g | tvaroh - pasírovaný |
1/2 ks | kypriaci prášok do pečiva |
1 lyžička | škorica mletá |
1 ks | vanilínový cukor |
3 lyžica | kakao |
6 ks | vajcia |
1 ks | citrón |