rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Tvarohový strúhaný koláč

Tento koláč je výborný čerstvý ale aj keď pár dní odstojí.

postup:

  • 1. Príprava cesta: do misky dáme múku, 150 g práškového cukru, Palmarin, prášok do pečiva, 2 - 3 lyžice kakaa, 2 vajcia a kávovú lyžičku mletej škorice. Všetky suroviny zamiesime na hladké cesto. Ak sa mrví, pridáme trošku mlieka alebo tuku. Cesto rozdelíme na 2 časti a odložíme do chladničky stuhnúť zhruba na pol hodinu.

  • 2. Príprava plnky: zmiešame tvaroh, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 4 žĺtka, nastrúhanú citrónovú kôru. Kto má rád môže pridať aj hrozienka, ktoré sa najskôr namočia v horúcej vode a škoricu podľa chuti. Všetky suroviny spolu zmiešame, pridáme tuhý sneh vyšľahaný zo 4 bielkov. 

  • 3. Plech si vytrieme Cerou a vysypeme múkou. Na slzičkovom strúhadle nastrúhame prvú polovicu cesta rovnomerne na celý plech. Na cesto vylejeme tvarohovú plnku, a na ňu opäť rovnomerne nastrúhame druhú polovicu cesta.

  • 4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C približne 30 minút.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Tvarohový strúhaný koláč

Tento koláč je výborný čerstvý ale aj keď pár dní odstojí.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
200 g Palmarín
450 g múka hladká
150 g cukor práškový
200 g cukor kryštálový
750 g tvaroh - pasírovaný
1/2 ks kypriaci prášok do pečiva
1 lyžička škorica mletá
1 ks vanilínový cukor
3 lyžica kakao
6 ks vajcia
1 ks citrón

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia