Je to koláč, ktorý nie je moc sladký a preto chutí každému.
1. Z hladkej múky, Palmarinu, vajec, droždia, sódy bikarbóny a cukru vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 3 časti a rozvaľkáme ich. Prvú položíme na vymastený plech a potrieme lekvárom, posypeme orechmi zmiešanými s práškovým cukrom. Dáme ďalšiu časť a rovnako natrieme lekvárom a posypeme orechmi. Na vrch dáme poslednú tretiu časť. Poriadne zatlačíme a popicháme vidličkou. Necháme ho na plechu 1 hodiny kysnúť a dáme do vyhriatej rúry upiecť. Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou necháme vychladnúť a papkáme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Je to koláč, ktorý nie je moc sladký a preto chutí každému.
500 g | múka hladká |
---|---|
250 g | Palmarín |
2 ks | vajce |
20 g | droždie |
1 lyžica | sóda bikarbóna |
2 lyžica | cukor |
200 g | orechy mleté |
200 g | cukor práškový |
lekvár ľubovoľný |