Už nemusíte chodiť na venčeky do cukrárne, hravo ich zvládnete upiecť sami...
1. Príprava venčekov: vodu, Ceru a štipku soli dáme variť. Pridáme preosiatu múku, krátko porestujeme a čiastočne vychladíme. Pridáme 3 vajíčka a vymiešame hladkú pálenú hmotu. Pomocou vrecka striekame na vymastené plechy a pri teplote 230 °C pečieme 7 minút do svetlohnedej farby.
2. Príprava krému: z mlieka, kryštálového a vanilínového cukru, 1 žĺtka a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Vyšľaháme hladký krém.
3. Po upečení venčeky rozkrojíme a naplníme vanilkovým krémom. Povrch posypeme práškovým cukrom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Už nemusíte chodiť na venčeky do cukrárne, hravo ich zvládnete upiecť sami...
45 g | Cera |
---|---|
125 g | Helia |
110 g | múka hladká špeciál |
100 g | cukor kryštálový |
40 g | krémový prášok Zlatý klas |
10 g | vanilínový cukor |
soľ | |
4 ks | vajcia |
30 g | rum |
300 ml | mlieko |
150 g | voda |