rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Vaječné venčeky

Už nemusíte chodiť na venčeky do cukrárne, hravo ich zvládnete upiecť sami...

postup:

  • 1. Príprava venčekov: vodu, Ceru a štipku soli dáme variť. Pridáme preosiatu múku, krátko porestujeme a čiastočne vychladíme. Pridáme 3 vajíčka a vymiešame hladkú pálenú hmotu. Pomocou vrecka striekame na vymastené plechy a pri teplote 230 °C pečieme 7 minút do svetlohnedej farby.

  • 2. Príprava krému: z mlieka, kryštálového a vanilínového cukru, 1 žĺtka a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Vyšľaháme hladký krém.

  • 3. Po upečení venčeky rozkrojíme a naplníme vanilkovým krémom. Povrch posypeme práškovým cukrom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Vaječné venčeky

Už nemusíte chodiť na venčeky do cukrárne, hravo ich zvládnete upiecť sami...

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    7 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
45 g Cera
125 g Helia
110 g múka hladká špeciál
100 g cukor kryštálový
40 g krémový prášok Zlatý klas
10 g vanilínový cukor
soľ
4 ks vajcia
30 g rum
300 ml mlieko
150 g voda

Produkt v recepte:
Cera

perníčky radia