rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Vajíčkový koláč

Ak neviete čo s vajíčkami, tak si upečte vajíčkový koláč :).

postup:

  • 1. Pripravíme si kvások z droždia, cukru a vlažného mlieka. Necháme ho cca 20 min kysnúť. Do preosiatej múky pridáme štipku soli, vajce, rozpustený Palmarin a vykysnutý kvások. Všetko spracujeme na cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  • 2. Pripravíme si náplň: Zmiešame tvaroh s cukrom, vajcom, hrozienkami a nastrúhanou citrónovou kôrou.

  • 3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, alebo natlačíme priamo na plech, alebo do koláčovej formy. Na cesto rozotrieme tvarohovú náplň a vymiešame si zálievku.

  • 4. Vymiešame Palmarin s cukrom a so žĺtkami do peny a pridáme múku. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Natrieme na tvarohovú náplň. Vaječný koláč pečieme pri 160 ° C.

  • 5. Hotový vaječný koláč necháme vychladnúť, nakrájame na kúsky a tie potom ešte môžeme dozdobiť ľubovoľným ovocím, šľahačkou, čokoládou a podobne.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Vajíčkový koláč

Ak neviete čo s vajíčkami, tak si upečte vajíčkový koláč :).

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 10.10.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    -
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    - min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
1 troška citrónová kôra strúhaná
1/2 šálka hrozienka
1 kg tvaroh
60 g cukor práškový
2 ks vajcia
CESTO
80 g Palmarín
2 ks vajcia
20 g droždie
1 troška soľ
100 ml mlieko
300 g múka hladká
80 g cukor práškový
ZALIEVKA
80 g Palmarín
1 lyžica múka hladká
4 ks vajcia
80 g cukor krupicový
perníčky radia