Ak neviete čo s vajíčkami, tak si upečte vajíčkový koláč :).
1. Pripravíme si kvások z droždia, cukru a vlažného mlieka. Necháme ho cca 20 min kysnúť. Do preosiatej múky pridáme štipku soli, vajce, rozpustený Palmarin a vykysnutý kvások. Všetko spracujeme na cesto a necháme na teplom mieste vykysnúť.
2. Pripravíme si náplň: Zmiešame tvaroh s cukrom, vajcom, hrozienkami a nastrúhanou citrónovou kôrou.
3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, alebo natlačíme priamo na plech, alebo do koláčovej formy. Na cesto rozotrieme tvarohovú náplň a vymiešame si zálievku.
4. Vymiešame Palmarin s cukrom a so žĺtkami do peny a pridáme múku. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Natrieme na tvarohovú náplň. Vaječný koláč pečieme pri 160 ° C.
5. Hotový vaječný koláč necháme vychladnúť, nakrájame na kúsky a tie potom ešte môžeme dozdobiť ľubovoľným ovocím, šľahačkou, čokoládou a podobne.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Ak neviete čo s vajíčkami, tak si upečte vajíčkový koláč :).
1 troška | citrónová kôra strúhaná |
---|---|
1/2 šálka | hrozienka |
1 kg | tvaroh |
60 g | cukor práškový |
2 ks | vajcia |
CESTO | |
80 g | Palmarín |
2 ks | vajcia |
20 g | droždie |
1 troška | soľ |
100 ml | mlieko |
300 g | múka hladká |
80 g | cukor práškový |
ZALIEVKA | |
80 g | Palmarín |
1 lyžica | múka hladká |
4 ks | vajcia |
80 g | cukor krupicový |