Pri pečení vonia celý byt vanilkou, je to u nás tradičné vianočné pečivo vhodné ku káve i čaju. Pozrite si fotorecept.
1. Na prípravu vanilkových podkovičiek si pripravíme všetky potrebné suroviny.
2. Všetky suroviny spolu zamiešame. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 30 minút odpočinúť v chladničke.
3. Z cesta robíme podkovičky, ktoré pečieme pri teplote 180°C, 15 až 20 minút. Keď máme podkovičky upečené, obaľujeme ich v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Pri pečení vonia celý byt vanilkou, je to u nás tradičné vianočné pečivo vhodné ku káve i čaju. Pozrite si fotorecept.
250 g | múka hladká |
---|---|
180 g | Palmarín |
100 g | cukor práškový |
100 g | orechy mleté |
1 bal. | vanilínový cukor |
1 ks | žĺtok |