Môžete použiť fantáziu a potešiť svojich blízkych výbornou marhuľovo-čokoládovou chuťou.
1. Piškótová hmota - bielka a 2/3 cukor práškového a cukor vanilínový vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme polohrubú múku s mandľami, kakaom a kypriacim práškom. Rozotrieme do pripravenej formy. Pri teplote 180°C upečieme, približne 40 min. Po upečení a vychladnutí rozkrojíme na tri časti, vrstvy. Naplníme pokrájanými kompótovými marhuľami a čokoládovým krémom, necháme stuhnúť. Po stuhnutí potiahneme plastickou hmotou White icing a vhodne dozdobíme.
2. Čokoládový krém - smotanu a čokoládu rozpustíme, vychladíme a primiešame vyšľahanú smotanu.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Môžete použiť fantáziu a potešiť svojich blízkych výbornou marhuľovo-čokoládovou chuťou.
120 g | cukor práškový |
---|---|
6 ks | vajce |
120 g | múka polohrubá |
30 g | mandle |
20 g | vanilínový cukor |
štipka | kypriaci prášok do pečiva |
20 g | kakao |
100 g | Smotana na šľahanie 33% (do čokolády) |
200 g | čokoláda mliečna |
260 g | Smotana šľahanie 33% , vyšľahaná |
150 g | marhuľový kompót |
300 g | White icing |
ozdoba | čokoláda |