rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Veľkonočná torta

Môžete použiť  fantáziu a potešiť svojich blízkych výbornou marhuľovo-čokoládovou chuťou. 

postup:

  • 1. Piškótová hmota - bielka a 2/3 cukor práškového a cukor vanilínový vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme  polohrubú múku s mandľami, kakaom a kypriacim práškom.  Rozotrieme do pripravenej formy. Pri teplote 180°C upečieme, približne  40 min.  Po upečení a vychladnutí rozkrojíme na tri časti, vrstvy. Naplníme pokrájanými kompótovými marhuľami a  čokoládovým krémom, necháme stuhnúť. Po stuhnutí potiahneme plastickou hmotou White icing a vhodne dozdobíme.  

  • 2. Čokoládový krém - smotanu a čokoládu rozpustíme, vychladíme a primiešame vyšľahanú smotanu.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Veľkonočná torta

Môžete použiť  fantáziu a potešiť svojich blízkych výbornou marhuľovo-čokoládovou chuťou. 

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    85 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    40 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
120 g cukor práškový
6 ks vajce
120 g múka polohrubá
30 g mandle
20 g vanilínový cukor
štipka kypriaci prášok do pečiva
20 g kakao
100 g Smotana na šľahanie 33% (do čokolády)
200 g čokoláda mliečna
260 g Smotana šľahanie 33% , vyšľahaná
150 g marhuľový kompót
300 g White icing
ozdoba čokoláda
perníčky radia