Nesmie chýbať na Veľkonočnom stole.
1. Maslo rozotrieme s cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkami do peny. Potom pridáme teplé mlieko a časť múky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý spolu s zostávajúcou múkou a práškom do pečiva zamiešame do cesta. Cesto rozotrieme do formy, ktorú sme vymastili Cerou a vysypali múkou. Vložíme do stredne rozohriatej rúry a pečieme asi 30 - 40 minút. Upečeného baránka vyklopíme a pocukrujeme, alebo ozdobíme šľahačkou, či čokoládou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Nesmie chýbať na Veľkonočnom stole.
| 4 ks | vajce |
|---|---|
| 200 g | cukor práškový |
| 120 g | Palmarín |
| 200 ml | mlieko |
| 1 bal. | vanilínový cukor |
| 1 bal. | prášok do pečiva |
| 300 g | múka polohrubá |
| 1 lyžica | kakao |
| 100 g | Cera |
| múka na vysypanie formy |