Je to ľahký a zábavný recept, nepotrebujete ani formu, presvedčte sa a pozrite si fotorecept.
1. Kvások: Rozdrobené droždie zmiešame s cukrom a vlažným mliekom. Cesto: Všetky suroviny zmiešame s kváskom vo väčšej misky. Zmes vymiesime na hladké cesto tak aby sa odlepovalo od stien misy. Povrch cesta posypeme múkou a dáme na teplé miesto kysnúť podľa potreby 30- 60 min.
2. Z vykysnutého cesta odoberieme 1/4 cesta. Zo zvyšku cesta tvarujeme malé guľaté slimáky a ukladáme na plech vymastený Cerou tesne vedľa seba do tvaru baránka. Podľa chuti ich môžeme naplniť nejakou plnkou (makovou, lekvárom) ale nemusíme.
3. Z odloženého cesta vytvarujeme hlavu, ucho, nohy a chvost. Nakoniec baránka potrieme vajíčkom, necháme trochu ešte podkysnúť a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 30 min 180 °C.
4. Pekné Veľkonočné sviatky a dobrú chuť :).
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Je to ľahký a zábavný recept, nepotrebujete ani formu, presvedčte sa a pozrite si fotorecept.
500 g | múka polohrubá |
---|---|
50 g | cukor práškový |
200 ml | mlieko |
75 g | Palmarín |
1 ks | vajce |
1 lyžička | soľ |
40 g | droždie |
1 lyžička | cukor kryštálový |
1 ks | vajce (na potretie) |
50 g | Cera |