rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Veľkonočný baránok

Je to ľahký a zábavný recept, nepotrebujete ani formu, presvedčte sa a pozrite si fotorecept.

postup:

  • Veľkonočný baránok

    1. Kvások: Rozdrobené droždie zmiešame s cukrom a vlažným mliekom. Cesto: Všetky suroviny zmiešame s kváskom vo väčšej misky. Zmes vymiesime na hladké cesto tak aby sa odlepovalo od stien misy. Povrch cesta posypeme múkou a dáme na teplé miesto kysnúť podľa potreby 30- 60 min.

  • Veľkonočný baránok

    2. Z vykysnutého cesta odoberieme 1/4 cesta. Zo zvyšku cesta tvarujeme malé guľaté slimáky a ukladáme na plech vymastený Cerou tesne vedľa seba do tvaru baránka. Podľa chuti ich môžeme naplniť nejakou plnkou (makovou, lekvárom) ale nemusíme.

  • Veľkonočný baránok

    3. Z odloženého cesta vytvarujeme hlavu, ucho, nohy a chvost. Nakoniec baránka potrieme vajíčkom, necháme trochu ešte podkysnúť a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 30 min 180 °C.

  • Veľkonočný baránok

    4. Pekné Veľkonočné sviatky a dobrú chuť :).

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Veľkonočný baránok

Je to ľahký a zábavný recept, nepotrebujete ani formu, presvedčte sa a pozrite si fotorecept.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
500 g múka polohrubá
50 g cukor práškový
200 ml mlieko
75 g Palmarín
1 ks vajce
1 lyžička soľ
40 g droždie
1 lyžička cukor kryštálový
1 ks vajce (na potretie)
50 g Cera
perníčky radia