rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Veľkonočný veniec

Veniec je veľmi vkusná veľkonočná ozdoba, ktorá vám navyše po skončení sviatkov nebude zavadzať v skriniach...

postup:

  • 1. Z droždia, 2 lyžičiek cukru a 250 ml vlažného mlieka pripravíme kvások. Tento kvások necháme 10 - 15 minút vykysnúť.  

  • 2. Po vykysnutí ho prelejeme do väčšej misky. Pridáme polohrubú múku, štipku soli a rozpustený Palmarin. Premiešame. Nakoniec pridáme zostatok cukru, vanilkový cukor a 2 vajcia. Vypracujeme hladké cesto, prisypeme pokrájané orechy a hrozienka, prikryjeme utierkou a necháme asi 60 minút kysnúť.  

  • 3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 časti, ktoré ušúľame do vrkočov. Z vrkočov upletieme jednoduchý vrkoč, ktorý spojíme na okrajoch a vytvoríme veniec. Necháme ho chvíľu dokysnúť (asi 10 minút).  

  • 4. Pripravený veniec potrieme žĺtkom vajíčka a pečieme asi 30- 35 minút pri 200°C.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Veľkonočný veniec

Veniec je veľmi vkusná veľkonočná ozdoba, ktorá vám navyše po skončení sviatkov nebude zavadzať v skriniach...

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
100 g Palmarín
40 g droždie
500 g múka polohrubá
100 g cukor kryštálový
100 g vlašské orechy sekané
50 g hrozienka
1 ks vanilínový cukor
250 ml mlieko
2 ks vajcia
soľ

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia