Veniec je veľmi vkusná veľkonočná ozdoba, ktorá vám navyše po skončení sviatkov nebude zavadzať v skriniach...
1. Z droždia, 2 lyžičiek cukru a 250 ml vlažného mlieka pripravíme kvások. Tento kvások necháme 10 - 15 minút vykysnúť.
2. Po vykysnutí ho prelejeme do väčšej misky. Pridáme polohrubú múku, štipku soli a rozpustený Palmarin. Premiešame. Nakoniec pridáme zostatok cukru, vanilkový cukor a 2 vajcia. Vypracujeme hladké cesto, prisypeme pokrájané orechy a hrozienka, prikryjeme utierkou a necháme asi 60 minút kysnúť.
3. Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 časti, ktoré ušúľame do vrkočov. Z vrkočov upletieme jednoduchý vrkoč, ktorý spojíme na okrajoch a vytvoríme veniec. Necháme ho chvíľu dokysnúť (asi 10 minút).
4. Pripravený veniec potrieme žĺtkom vajíčka a pečieme asi 30- 35 minút pri 200°C.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Veniec je veľmi vkusná veľkonočná ozdoba, ktorá vám navyše po skončení sviatkov nebude zavadzať v skriniach...
100 g | Palmarín |
---|---|
40 g | droždie |
500 g | múka polohrubá |
100 g | cukor kryštálový |
100 g | vlašské orechy sekané |
50 g | hrozienka |
1 ks | vanilínový cukor |
250 ml | mlieko |
2 ks | vajcia |
soľ |