Je vhodný aj ako dekorácia na veľkonočný stôl.
1. Do malého hrnčeku dáme mlieko s 1 polievkovou lyžicou cukru a rozdrobíme droždie, necháme zohriať mlieko, aby bolo vlažné a necháme na teple vykysnúť. Do múky pridáme zvyšný cukor, 100 g mandľových lupienkov, 80 g Palmarinu, vlejeme kvások, vypracujeme cesto a necháme 30 minút kysnúť v teple. Potom zapracujeme hrozienka do cesta a necháme znovu kysnúť ďalších 30 minút.
2. Cesto rozdelíme na 3 časti a z každého vyváľame šulec 70 - 80 cm dlhý a upletieme z nich cop. Na plech si dáme papier na pečenie a na ňom si vytvarujeme veniec a necháme ho vykysnúť ešte tak 15 minút. Veniec pečieme v rúre predhriatej na 180° po dobu 30 minút. Zatiaľ si smotanu s medom a so 100 g mandľových lupienkov a 50 g Palmarinu dobre prevaríme. Po 20 minútach pečenia veniec vyberieme z rúry a dobre potrieme medovou zmesou s mandľami a dáme ešte do rúry na dopečenie. Veniec po vychladnutí ešte môžeme posypať práškovým cukrom na dozdobenie.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Je vhodný aj ako dekorácia na veľkonočný stôl.
500 g | múka polohrubá |
---|---|
200 ml | mlieko |
80 g | cukor kryštálový |
1 bal. | vanilínový cukor |
20 g | droždie |
30 g | med |
1 lyžica | smotana na šľahanie 33% |
130 g | Palmarín |
100 g | hrozienka |
200 g | mandľové lupienky |
na posypanie | cukor práškový |