rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Veľkonočný veniec

Je vhodný aj ako dekorácia na veľkonočný stôl.  

postup:

  • 1. Do malého hrnčeku dáme mlieko s 1 polievkovou lyžicou cukru a rozdrobíme droždie, necháme zohriať mlieko, aby bolo vlažné a necháme na teple vykysnúť. Do múky pridáme zvyšný cukor, 100 g mandľových lupienkov, 80 g Palmarinu, vlejeme kvások, vypracujeme cesto a necháme 30 minút kysnúť v teple. Potom zapracujeme hrozienka do cesta a necháme znovu kysnúť ďalších 30 minút.

  • 2. Cesto rozdelíme na 3 časti a z každého vyváľame šulec 70 - 80 cm dlhý a upletieme z nich cop. Na plech si dáme papier na pečenie a na ňom si vytvarujeme veniec a necháme ho vykysnúť ešte tak 15 minút. Veniec pečieme v rúre predhriatej na 180° po dobu 30 minút. Zatiaľ si smotanu s medom a so 100 g mandľových lupienkov a 50 g Palmarinu dobre prevaríme. Po 20 minútach pečenia veniec vyberieme z rúry a dobre potrieme medovou zmesou s mandľami a dáme ešte do rúry na dopečenie. Veniec po vychladnutí ešte môžeme posypať práškovým cukrom na dozdobenie.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Veľkonočný veniec

Je vhodný aj ako dekorácia na veľkonočný stôl.  

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    90 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
500 g múka polohrubá
200 ml mlieko
80 g cukor kryštálový
1 bal. vanilínový cukor
20 g droždie
30 g med
1 lyžica smotana na šľahanie 33%
130 g Palmarín
100 g hrozienka
200 g mandľové lupienky
na posypanie cukor práškový
perníčky radia